Schäfer Valp och hund Information

Schäfer

Schäfern är en mycket intelligent och lojal hund. Hon är en bra vakt- och skyddshund. Man kan lita på henne tillsammans med äldre barn. Som en påminnelse: Lämna aldrig ett litet barn ensam med en hund eller valp under en längre tid.

Ungefärlig storlek för vuxna

Den ungefärliga vuxenstorleken (två år eller äldre) för en tysk schäferhane (två år eller äldre) är 24 till 26 tum till armhålan (högsta punkten på axeln) och 22 till 24 tum till armhålan för en hona. Vikten bör ligga mellan 75 och 95 pund.

Särskilda hälsoaspekter för schäfer

De flesta hundraser har vissa ärftliga hälsoproblem som är förknippade med den specifika rasen och schäfern är inget undantag. Håll utkik efter höftledsdysplasi (genetiskt betingad löshet i höftleden som kan leda till artrit och hälta), allergiska hudproblem, glaukom, torsion (ärftlig blodsjukdom), epilepsi och nervositet. Denna sjukdomslista är endast en informativ riktlinje. Andra sjukdomar kan också utgöra betydande hot, kontakta din veterinär för en fullständig förteckning.

Hon bör besöka veterinären flera gånger under det första året för vaccinationer och kontroller. När hon blir vuxen bör hon sedan besöka veterinären varje år för vaccinationer och kontroller. När hon blir äldre, sex år och uppåt, bör hon besöka veterinären två gånger om året för kontroller och vaccinationer. Kom ihåg att undvika att ge din hund hundgodis.

Grooming för schäfer

Schäfern har en dubbel, nästan vattentät päls. Den yttre pälsen är medellång, platt och hård, medan den inre pälsen är tjock, mjuk och ullig. Hon bör borstas regelbundet. Borstning hjälper henne att behålla en ren och frisk päls, undvika mattor och hjälper dig att hålla ett närmare öga på hennes hälsa och stärka ditt känslomässiga band till henne.

Tänderna bör borstas minst två gånger i veckan med tandkräm och tandborste avsedda för hundar. Borstningen tar bort ansamlingen av plack och tandsten som kan orsaka hål (sällan) och parodontal sjukdom. Hundens parodontal sjukdom kan leda till smärta, förlust av tänder, dålig andedräkt och andra allvarliga sjukdomar.

Hennes tånaglar kan behöva undersökas för tillväxt och klippas regelbundet. Tånaglarna på bakfötterna växer långsammare än tånaglarna på framfötterna. I allmänhet är en trimmer av giljotintyp bäst för denna uppgift och kompetenta instruktioner för att utföra detta kan hittas på nätet.

Livslängd för schäfer

En schäferhund kan leva mellan 12 och 13 år med rätt näring, medicinsk vård och goda levnadsförhållanden.

Historia

Den tyska schäferlinjen startades 1899 av kapten Max von Stephanitz, som senare blev den första tyska schäfern och anses vara rasens fader. De användes ursprungligen i sökning och räddning, vägledning, fårskötsel och skydd. Ytterligare talanger var apportering, spårning och skydd.

Mycket bra vakthund.

Avlägsnar nästan inga hår.

Mycket bra vakthund.

Avlägsnar nästan inga hår.

De är medelstora till stora hundar.

De kan ha ett överbett.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *