Att gå mot kornet, en naturlig rå kost för hundar

kost för hundar

Kost för hundar. Under det senaste decenniet har det funnits en ökande trend bland människor med mindre raser som väljer att utfodra sina hundar med raw food. Innan detta skedde var folk rädda för att ge sina hundar något annat, eftersom de trodde att de saknade vitaminer och mineraler för att få en riktig näring. Sanningen är dock att våra hundar kan behöva just den där lilla extra hjälpen att lägga undan de välbehövliga näringsämnena. Om man tänker efter är våra kroppar byggda för att trivas med en kost för hundar baserad på rått kött och ben. Det är därför inte konstigt att så många holistiska veterinärer rekommenderar detta som en idealisk diet för hundar och katter.

Att erbjuda råa livsmedel till hundar är särskilt ett alternativ att överväga om din hund har särskilda hälsoproblem. Att använda en naturlig råkostdiet att äta för hundar är inte helt naturligt. Hundar har också en naturlig drivkraft att försöka äta mer, vilket irriterar deras ägare och gör att ägarna blir mer irriterade. Med tiden har hunden svårt att välja vad den äter och kan känna ett behov av att äta andra saker för att bli mätt. Detta kan leda till matsmältningsproblem samt en allmän motvilja mot vissa livsmedel.

Hundägare måste vara försiktiga när de introducerar råa livsmedel till sin hund. Det ska alltid ske gradvis. Försök inte att skynda på det. Vissa hundar upplever dock omedelbar lättnad när de ger upp ett märke hundmat och omedelbart byter till ett annat. Om det händer ska du gå tillbaka till de ursprungliga matvarumärkena och blanda dem gradvis tills din hund är helt och hållet på den nya dieten.

Det bästa sättet att underlätta för din hund att börja äta råa livsmedel är att introducera små mängder och gradvis öka dem med tiden och sedan ge hunden hela råa livsmedel i en enda måltid. På så sätt blir det inte bara lättare för dig, utan även för din hund och den kommer med största sannolikhet att tycka mer om det än om du bara låter det vara.

Motion är en viktig del av en hunds liv och en raw food-diet är optimal för detta. Det är normalt för alla hundar att springa runt och leka och den bästa tiden att introducera detta är när de är trötta. Spela bollar med din hund och uppmuntra den att springa och jaga bollen. Använd en pinne för detta ändamål. Gå runt på gården med hunden för att hjälpa till med övergången och även med motionen.

Det rekommenderas att vuxna hundar i genomsnitt får mat två gånger om dagen, men i början bör de bara få ungefär hälften av en raw food-kost. När det gäller en valps diet, utfodra ungefär vad du skulle äta själv. Kommersiella dieter som finns tillgängliga är balanserade och kompletta och med få konserveringsmedel och konstgjorda ingredienser. Det är bäst att utfodra din hund med rå och obearbetad mat.

Vi vet alla att det är viktigt att undvika att ge våra hundar någon annans medicin. Ett bra exempel är vitlök. Många hundraser är känsliga för vitlök, och om den ges i stora mängder kan din hund utveckla en hudåkomma. Samma sak gäller för rosmarin.

Innan du ändrar din hunds kost bör du göra din forskning. Se till att prata med din holistiska veterinär och andra hundägare om ditt husdjur har matsmältningsproblem eller andra hälsoproblem.

Börja med små mängder och öka långsamt, precis som när du byter ut din hund till en hemlagad diet. I början ska du bara ge din hund små portioner två eller tre gånger om dagen och se till att du balanserar kosten med motion.

Vi har inkluderat en länk som hjälper dig att hitta de hundrecept som jag använde till min hund. Hoppas att du gillar det och ger din hund en speciell behandling.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *